Saturday, October 7, 2017

Lille soldat (2008, Annette K.Olesen)

Så fik jeg set den alligevel. Det føles også lidt som et must, at man burde interessere sig for danske film. Medens jeg prøver at have "nye talenter" lidt på afstand, har denne allerede et par år på puklen. Den har ikke opnået en blivende position i repertoire. Derfor bliver den sendt i TV midt om natten, når det nu alligevel er ligegyldigt hvad der bliver progamsat.
Lotte har været soldat. Vi hører ikke meget om hendes mission, men, ja, hun har sine synlige og usynlige sår. Hendes far er vognmand og lover hende noget arbejde. Han driver også hjemmeservice-prostitution. Heldigvis mangler han lige en chauffør som kan køre hans favoritluder og privatmaitresse til kunderne.Og så passer det jo, at private arbejdsgiver skaber velfærd. Lotte synes derimod, at luksusluderen burde være hjemme og skulle passe sit barn. Derfor slår hun en særlig kræsen klient ud. Hendes far og luderen Lily synes derimod ikke, at det er den rigtige måde at skabe velfærd på.
Gad vide hvorfor man fortaler sådan en historie. Lily er glad for sit arbejde. Hun er måske ikke ligefrem en happy hooker, men alligevel fuldt integreret i servicebranchen. Eller skal filmen give os et mere nuanceret billede af prostitution? Se, der er da ikke så slemt. Jo, en gang imellem bliver de slem tilredt, men det holder op, når de har lært at makke ret.  Eller skal den fortælle, at man kan ønske det gode, nemlig at rede en pige fra at være nødt til at sælge sin krop og alligevel bevirker man det. Lige meget hvad, det bliver utilfredsstillende.
4/10

No comments:

Post a Comment