Sunday, January 3, 2016

Klovn Forever (2015, Mikkel Nørgaard)

Når man taler med danskere, vil man ofte høre den påstand, at de har en meget speciel humor. Det tør godt siges.
Jeg kender kun filmene med anti-heltene Casper og Frank. Jeg har ikke set tv-serien og jeg kommer nok ikke til at se den. Livet er for kort til at følge med i det hele.
I beskrivelserne af disse makværk læser man, at disse film er grænseoverskridende. Det er sådan set rigtigt nok, men at overskride en grænse, "provokere" eller udvide territoriet for den dårlige smag er ikke i sig selv hverken komisk eller humoristisk. Klovn filmene er fyldt med denne pruttepude humor.
Det eneste fælles interesse de to makker har, er deres interesse for fisse. Caspar som Casanova wannabee og Frank som ak så gerne vil underordne sig sin kones vaginale diktatur.
Filmen er en rapsodisk glasperlekæde af diverse pinlige episoder hvor plottet som sådan er på størrelse med en knaldperle.
Hvis filmen var sjov, kunne den være et fint monument over et venskab mellem to mænd - amicitia vincit omnia, men med denne nærmest maniske hige og søgen efter pinlige pointer bliver resultatet igen en tæerkrummende menagerie af småpinligheder.
Når den første Klovn film måske var sjofelt, så er denne her nok mest vulgært.
Ja, dansk humor erf noget specielt.
2/10


No comments:

Post a Comment